Schokker & van Baarsen
Schokker & van Baarsen Kast op maat
Schokker & van Baarsen Kast op maat

Vragen over interieurbouw. Duur? Verschillen? Ook keukens? Wat houdt ’t in?

Om geen verdere woorden te verspillen geven wij onderstaand maar antwoorden op vragen over interieurbouw, die ons vaak gesteld worden

1.  Is maatwerk in interieurbouw niet duur?

Maatwerk heeft doorgaans een andere prijsklasse maar is niet per se duur. Zo zijn wij vaak goedkoper dan een dure meubelzaak of fancy interieurbouwer. Maar algemeen gesproken: 

er is een verschil merkbaar en zichtbaar in de relatie tussen prijs en kwaliteit. Dit klinkt misschien wat abstract, maar er zit bijvoorbeeld een verschil in oplossingen en verbindingen die jarenlang meegaan. Maatwerk in interieur is mooier, omdat het integreert met de afbouw van een ruimte. Het is tot op de millimeter gemeten, uitgerekend en uitgewerkt. Het is kenmerkend voor ons dat er stevige verbindingen en goede oplossingen worden gebruikt. En het moet zo goed mogelijk aansluiten op de wensen van de personen in kwestie die de aanvraag doen. Het zijn producten die niet alleen met betere basismaterialen en afwerkingen bedacht zijn en in elkaar zitten, maar ook omdat het er over tien of twintig jaar nog steeds goed bij zal staan. Daarnaast is een kenmerkend verschil te vinden in de service van begin tot eind. En dan, last but not least: Schokker en Van Baarsen staan voor onze producten alsof het een soort maatwerk-obsessie is.

 

2. Wat houdt maatwerk in interieur precies in?

Maatwerk is een brede term, maar in essentie gaat het over op maat gemaakt meubilair in samenhang met zijn context. Hieronder kan verstaan worden dat er een totaalinterieur gemaakt wordt, of onderdelen, die als gegoten in de architectuur van een gebouw of woning passen. Bij ons gaat het om producten uit hout. De meubels worden opgebouwd met ambacht, vakmanschap, professionele machines, gereedschappen en constructieve materialen. Hier gaat het bijvoorbeeld om interieurs voor horeca, hotels, kantoren of winkels waarin goed is nagedacht over praktische details. Ook is het mogelijk dat wij alleen interieurobjecten bouwen en monteren zoals receptiebalies, speciale room-dividers, ingewikkelde tafels met houtsnijwerk, een bar voor in een restaurant en diverse andere bijzondere maatwerk specials. Alles wordt tot op de millimeter uitgedacht en gecommuniceerd met een klant waarin weinig onmogelijk is.

3.  Wat is het verschil tussen bijvoorbeeld een keuken van een keukenhandel en een keuken van Schokker en Van Baarsen?

Voor het antwoord daarop verwijzen wij graag naar ons hoofdstuk ‘Keukens’ binnen onze website.

 

4.  Als ik nog niet precies weet wat ik wil, is het dan mogelijk om alvast naar een interieurbouwer toe te gaan?

Natuurlijk, dat is bij ons altijd mogelijk. Als je gevoel hebt voor kleur en materiaal en het is een niet al te ingewikkeld (totaal)project, dan komt het vaak neer op een vorm op tekening zetten en soms technische specificaties aangeven. Zoals het kiezen van kasten, laden, nisjes, doorgangen, apparatuur et cetera. Schokker en Van Baarsen kunnen hier tijdens een gesprek goede adviezen voor geven en een uitwerking bedenken. Maar het meest efficiënt is wel om een voorlopig of definitief ontwerp te hebben als het om een totaalproject gaat. Als het namelijk om de hele invulling van een ruimte gaat en je weet daarin nog niet precies wat je wilt wordt het wat complexer om keuzes te maken. In dat geval zijn wij in staat een passende interieurontwerper of architect erbij te betrekken, omdat wij een breed netwerk ontwerpers hebben.

5. Hoe werkt nou een adviestraject bij interieurbouw? 

In interieurmagazines en op het Internet vind je al snel wat je mooi vindt en wat niet. Hoe je dat vervolgens vertaalt naar je eigen woning, bedrijf of kantoor, is door de veelheid aan keuzes nog een behoorlijke uitdaging. De manier waarop wij werken hangt onder andere af van het project en de woonwensen en komt in het algemeen op het volgende neer:

Stap 1: Oriënterend gesprek

Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke woonwensen. Daarom beginnen we altijd met een persoonlijk en oriënterend gesprek, liefst op locatie. Tijdens deze eerste ontmoeting bespreken we je eerste ideeën, wensen en de mogelijkheden.

Stap 2: Interieurvoorstel

Na het eerste gesprek vertaal ik de wensen en mogelijkheden naar een visie en een programma van eisen waaraan het interieurplan moet voldoen. 

Stap 3: Interieurplan

Het is mogelijk om het interieurvoorstel voor je uit te werken op schaal en in 2D- en 3D-tekeningen, samen met eventuele gewenste aanpassingen. Met dit definitieve ontwerp kun je dan aan de slag. 

Stap 4: Materialen
Wij tonen een aantal materialen, geven advies wat het verschil is tussen robuust, goed voor vele jaren of functioneel is en laten die keuze volledig aan jou. Wij kunnen je ook vele foto’s uit ons ruime portfolio presenteren. Desnoods zouden wij ook aan een van onze klanten kunnen vragen of je het door gemaakte interieur of meubelstuk mag zien. De meeste klanten hebben daar geen probleem mee. 

Meer weten over de mogelijkheden tot specials qua interieurbouw of meubels op maat? 

Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden. En komen gelijk met een passend advies, naar ieders budget. Altijd welkom!

Neem contact op! 

  Ik wil graag een adviesgesprek


  We komen graag met je in contact. Laat je gegevens achter en wij bellen!

  Liever bellen?

  06-3657 5480

  Selecteer (verplicht)

  Meer weten over of via Schokker & Van Baarsen?

  Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden. En we komen gelijk met een passend advies, naar ieders budget. Altijd welkom!

  Met vriendelijke groet, 

  John van Baarsen & Wilco Schokker 

  mob.tel. John: 06 51468096
  mob.tel. Wilco: 06 36575480
  info@schokkervanbaarsen.nl

  Schokker & Van Baarsen VOF

  KVK 81576994 – Vestigingsnr. 000047858621

  Adressen:
  John: Pegasusstraat 9, 1131 MZ  Volendam
  Wilco: Dukaton 47, 1132 RB  Volendam